Wrona napisał(a):
Witam ponownie.
Mam takie zaczepiste (xD) zdjęcie, ale jeden z zawodników jest na nim cały rozmazany. Czy mogę te zdjęcie wyostrzyć ręcznie, tzn. Piksel po pikselu zrobić aby całość była dobrze?
Dopuszczalne są tylko korekty globalne, dotyczące całego zdjęcia. Tak jak w punkcie II 13. regulaminu.
Kod:
II 13. Zdjęcia modyfikowane za pomocą programów komputerowych będą automatycznie odrzucone. Zezwala się na retusz fotografii, pod warunkiem, że będzie on polegał na zastosowaniu korekty globalnej, która polepsza jakość (nasycenie, wyostrzenie, kontrast, jasność).
Michał Szmyd napisał(a):
BTW - czy jesli bedzie wydawana publikacja dotyczace konkursu w formie ksiazkowej [nagrodzone zdjecia i te ktore najbardziej jury sie spodobaly] to czy bedzie mozna takowe otrzymac [przynajmniej laureaci] lub kupic? Sa ludzie, np tacy jak ja, ktorzy siedza w zuzlu po uszy kilka-, czy `dziesiat lat i rozne pozycje kolekcjonerskie chcieliby miec na pamiatke, a ja np zbieram co popadnie
Wszystko zależy od tego, jak daleko posunięta będzie współpraca z Wydanictwem Komunikacji i Łączności. Wydanie "książkowego" albumu nie jest takie proste, no i musimy mieć także odpowiednią liczbę zdjęć.
Publikacja na pewno powstanie, ale jej zakres jest jeszcze do sprecyzowania.